od pobřeží k pobřeží
od Atlantického oceánu až po Středozemní moře
od Albarino po Monastrell
La Prohibicion

Teplé léto, brzký růst a rozpuk pupenů přispěly k časné sklizni. Rozkvět i tvorba bobulí rovněž nastali brzy, provázelo je teplé počasí. Brzo začaly první bobule i zrát, o celé dva týdny dříve - v polovině července. Léto se nemohlo vydařit lépe: mírné a dokonce chladnější teploty, vynikající rosa, která napomohla s hydratací révy. Díky těmto fantastickým podmínkám dozrávala naše réva Mencias pomalu, což napomáhalo vytvořit harmonii mezi cukernatostí, fenolickou i aromatickou zralostí.
Voňavé, ovocný buket svádí čich višňovým aroma s nádechem fialek na dřevitém pozadí dubu. Tuš, náznaky skleněného lesku a koření. V ústech je vyrovnané, svěží a živé.
La Prohibicion je víno s vlastní osobností, kdy réva Gatnacha Tintoreta vyniká výrazným atlantským charakterem, který vzbuzuje silné pocity. Vysoký obsah kyselin, který je páteří tohoto vína, nám dopřeje si jej vychutnávat po dlouhá léta bez náznaku vývoje, jeho ovocný a svěží charakter zůstává beze změn.
Barva
ČervenáSklepy
Viñedos y bodegas PittacumOdrůda
Garnacha TintoreraOblast pěstování
Víno La Prohibicion pochází z několik staletí starých vinic Garnacha Tintorera vysazených v příkrém svahu s půdou, která k pěstování dobrého vína přispívá. Od keříků ve tvaru tradičních pohárků anebo systémů trénování hlav a pěstování ve zhuštěném porostu, který vyžaduje manuální zásahy pěstitele. Na těchto vinicích je každý keř jednotlivcem, jehož život vinař jako chirurg dokáže díky svým znalostem prodlužovat anebo zkracovat. Základem je přistupovat k oblasti i samotné půdě s náležitým respektem. Tyto vinice nejsou poznamenány kultivací ani herbicidovým ošetřením. Půdu tak ponecháváme ke kolonizaci přirozené flóře, kterou regulujeme ručním kosením. Nakonec čekáme na ten kouzelný moment zvaný „sazon“, nebo-li dokonalé okamžité dozrání, které vyjádří atributy konkrétního ročníku a zemité tajemství konkrétní oblasti.Výroba vína
Révu přivážíme do vinařství v malých bednách o nosnosti 12 kg. Na třídicím stole přebíráme jednotlivé střapce a drtíme je bez odstopkování. Výroba vína probíhá v malých odkrytých nádržích s klesáním pod lehkou hlavicí a vypouštěním moštu během kvašení. Letošní kvašení trvalo 12 dnů a probíhalo při teplotě 24—25 stupňů Celsia, abychom zachovali odrůdové aroma. Dalších 15 dnů jsme nechali víno macerovat, poté jsme jej stočili a nechali další dva týdny odpočinout v nádrži, než pokračovalo do nových sudů z francouzského dubu o kapacitě 600 litrů, ve kterých víno zrálo. Jablečno-mléčné kvašení začalo ve stejném sudu začátkem jara, jakmile se počasí zlepšilo, dále umocňováno rostoucími teplotami na začátku června 2015 a končilo zároveň s daným měsícem. Víno pořád ještě čekala dlouhá doba dozrávání v sudu. Období 24 měsíců tak strávilo odpočinkem v temném a chladném sklepě bez jakékoliv manipulace. Po tomto období jsme jej nalahvovali bez filtrování.Obsah alkoholu
14.0%Barva
- Bílá vína
- Červená vína
- Růžová vína
- Cava bílá
- Vermouth
- Šumivá bílá vína
- Šumivá růžové vína
- Cava růžové
- Sangria
- Sladké víno
- Manzanilla
- Jerez
Odrůdy
- Airen
- Albariño
- Bobal
- Brancellao
- Bruñal
- Cabernet Savignon
- Caiño Blanco
- Caiño Tinto
- Cariñena
- Colorado
- Garnacha
- Garnacha Blanca
- Garnacha Tintorera
- Giró
- Godello
- Hondarrabi Zuri
- Chardonnay
- Loureiro
- Macabeo
- Malvásia
- Mencia
- Merlot
- Merseguera
- Monastrell
- Moscatel
- Palomino
- Pardina
- Parellada
- Pedro Ximenez
- Petit Verdot
- Pinot Noir
- Prieto Picudo
- Sauvignon Blanc
- Semillon
- Sousón
- Syrah
- Tempranillo
- Tintilla de Rota
- Tinto Fino
- Treixadura
- Trepat
- Verdejo
- Xarel·lo
Oblasti
- Alicante
- Almansa
- Bierzo
- Calatayud
- Campo de Borja
- Cava
- Conca de Barberà
- Costers del Segre
- Getariako Txakolina
- Jerez-Xérez-Sherry
- Jumilla
- Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda
- Méntrida
- Montsant
- Penedés
- Priorat
- Rías Baixas
- Ribeira Sacra
- Ribeiro
- Ribera del Duero
- Ribera del Guardiana
- Rioja
- Rueda
- Sierras de Malaga
- Tarragona
- Toro
- Utiel-Requena
- Vino de la Tierra de Castilla
- Vino de la Tierra de Castilla y León
- Vinos de la Tierra de Cádiz
- Yecla
Sklepy
- Aalto
- Adegas Moure
- Basa Lore
- Blancher
- Bodega Casas De Moya
- Bodega Cuatro Rayas
- Bodegas Alceño
- Bodegas Arloren
- Bodegas Atalaya
- Bodegas Ateca
- Bodegas Barbadillo
- Bodegas de Occidente
- Bodegas El Nido
- Bodegas El Tanino
- Bodegas Francisco Gomez
- Bodegas Juan Gil
- Bodegas Martin Códax
- Bodegas Mauro
- Bodegas Morca
- Bodegas Õran
- Bodegas Santa Cruz de Alpera
- Bodegas Terras Gauda
- Bodegas Tridente
- Bodegas Vega de Tera
- Bodegas Viñaelena
- Bodegas Viyuela
- Bodegas y viñedos San Román
- Bodegas y viñedos Shaya
- Cara Nord
- Casa Castillo
- Castell D'Encus
- Castelo de Pedregosa
- Castelo Vins
- Cellers Can Blau
- Gancedo Bodegas y Viñedos
- Garmón Continental
- Hacienda del Carche
- Chan De Rosas
- Javier Sanz Viticultor
- Lagar da Condesa
- Nûr
- Orowines
- Padro & Co.
- Pepe Mendoza Casa Agricola
- Priorato de Razamonde
- Rodríguez de Vera
- Rosario Vera
- Senorio de Barahonda
- Terra de Asorei
- Tintoralba
- Vega Sicilia
- Victoria Ordóñez
- Viñedos y bodegas Pittacum
- Xenysel
Výrobci
- Bona Mel
- Carmencita
- Casa Riera Ordeix
- Casa Santoña
- Conservas J. Vela
- Deortegas
- Gourmet Cazorla
- Ines Rosales
- Jalancina
- Javimar
- Jose Peña
- La Alacena
- La Pericana de Muro
- Mañan
- Masia El Altet
- Montesinos
- Ortiz
- Panaderia Jesus
- Panaderia Obando
- Peix de Santa Pola
- Peñafría
- Perello
- Portomar
- Ruchey
- Saula
- Sotavento
- Turron 1880
- Valliser
- Vega Sotuelamos