od pobřeží k pobřeží
od Atlantického oceánu až po Středozemní moře
od Albarino po Monastrell
Výrobci vína
Projekt AALTO byl založen v únoru 1999 v prestižní vinařské oblasti Ribera del Duero (Španělsko). Základním cílem Mariana Garcii a Javiera Zaccagniniho ve společnosti AALTO bylo vyrobit víno, které vykazuje odlišnou osobnost, vysokou kvalitu a věrně odráží odlišná místa a na konci procesu stárnutí je míchá, aby se dosáhlo rovnováhy a složitosti.
O několik let později, v roce 2006, se k AALTO připojily rodiny Masaveu a Nozaleda, oba majitelé vinařství v jiných vinařských oblastech Španělska, což projektu poskytlo zkušenosti a stabilitu, což znamenalo konsolidaci vinařství dodnes.
Od svých počátků v roce 1999 až do sklizně roku 2004 probíhala výroba našich vín v pronajatých zařízeních v Roa (Burgos, Španělsko). Během založení projektu začali zakladatelé hledat nové místo pro umístění svého nového vinařství. Byl vybrán krásný pozemek o rozloze 15 hektarů patřící obci Quitanilla de Arriba (Valladolid).
První fáze nového vinařství byla dokončena v roce 2005 a v tomto roce se jednalo o první sklizeň, která byla vyprodukována v těchto zařízeních. Moderní design zvolený pro toto nové vinařství byl proveden pouze s nejvyššími kritérii kvality. Architektura vinařství je dokonale integrována do prostředí, na typické náhorní plošině Ribera del Duero, s lineárním a harmonickým designem bez okázalosti a minimalistickými detaily, elegantními a pohodlnými. Druhá fáze vinařství odpovídající sociální části vinařství byla dokončena v roce 2016.
V roce 1923 Baldomero Moure začal vyrábět svá první vína v jednom z těch malých a skromných vinařství v zápletce v A Cova. Ale díky dědictví Carmen a úsporám z Ameriky začal získávat farmy v této oblasti a vybudoval vinařství (na současné farmě v Cunas).
V padesátých letech minulého století již vinařství začalo být malé a bylo rozhodnuto postavit větší a modernější. V současné době zde sídlí sudová místnost a místnost pro vinifikaci vín zrajících ve dřevě. Zde můžete zpracovat dřevěné sudy zrezaného kužele francouzského dubu o kapacitě 3 000 až 7 000 litrů a provádět stárnutí v dubových sudech různého původu.
Na začátku let 2000 bylo postaveno hlavní vinařství, které v současné době obsahuje laboratoř, degustační místnost a je místem, kde vyrábíme mladá vína a malá vinifikace a experimentální zkoušky. K výrobě vína se používá nerezová ocel, i když v experimentální oblasti se používají jiné materiály. Toto vinařství bylo koncipováno tak, aby fungovalo gravitačně a s nejvyšší technologií s ohledem na maximální integritu hroznů.
V polovině 19. století způsobily otřesy způsobené v evropském vinařství morem fyloxéry rychlé rozšíření pěstování vinic v oblasti Jumilla, což v té době nebylo prvotřídním vinařským centrem, jaké je dnes. V roce 1870 založil podnikající vinařský makléř jménem Roque Martínez spolu s dvěma partnery v roce 1870 první obchodní vinařství v Jumille. Jeho syn Pedro Luis Martínez García, již sám, rozvinul rodinný podnik v první polovině následujícího století tak, aby jméno „Pedro Luis Martínez“ bylo synonymem pro jakostní vína, obchodní solventnost a obchodní poctivost. V roce 1929 získal jeho mistellas hlavní cenu na univerzální výstavě v Barceloně. V té době mohlo vinařství pojmout celkem 300 000 litrů vína získaného postupem času: šlapání hroznů v lisech, lisování výlisků ve svislých lisech a skladování a stárnutí v dřevěných sudech. V roce 1957 přešlo vlastnictví a správa vinařství na další generaci. V tomto období vinařství rozšířilo svou kapacitu na 3 500 000 litrů, získalo nové budovy, rozšířilo staré a modernizovalo technické prostředky; patřící do D.O. JUMILLA od jejího založení. V roce 1983 se společnost stala společností s ručením omezeným, jejíž akcionáři byli zcela přímými potomky zakladatele. Vedení zůstalo v rodinném prostředí. V roce 2011 získala vinařství společnost BASTIDA FAMILY, změnila obchodní jméno na Bodega Alceno a poskytla novou moudrost a přizpůsobení vín spotřebiteli, přičemž si zachovala stejnou filosofii vinařství, kde byly investovány a nadále prováděny, aby přizpůsobily vinařství novým spotřebitelským trendům, v současné době má moderní vinařské techniky, V posledních letech se BODEGAS ALCENO SA přizpůsobuje časům a tržním trendům Koncept produkce jedné odrůdy se mění, jako je původní odrůda Monastrell, a také produkuje vína ze sběru odrůd, jako jsou Tempranillo, Syrah, Garnacha, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvingon, v červené barvě a Sauvignon blanc, Verdejo, Airen a Macabeo v bílé. , nevylučující Rosés, sladkosti s přírodním oxidem uhličitým atd. a jako první vinařství v Jumille, které vyvinulo první metodu Champanoise Rosé de Monastrell, se současný řídící a technický tým vinařství, který od roku 1997 řídí enolog D. Juan Miguel Benítez García, nevzdal své snahy experimentovat nová vína, díky nimž se pevně a rozhodně pronikne na národní a mezinárodní trh. Výsledkem tohoto úsilí je uvedení prvního lahvového vína vyrobeného z odrůd Syrah, Tempranillo a Monastrell, které se prodává pod názvem „ALCENO“ a je k dispozici v bílé, růžové, červené a Selección (vína, druhé , podrobené jeho rafinaci v novém americkém a francouzském dubovém lese), všechny byly udělovány na národní i mezinárodní úrovni různými asociacemi a soutěžemi.
Bodegas Arloren je splněný sen. Výzva, kterou převzala typická španělská rodina, která z generace na generaci láskyplně dokázala zachytit historii dobré práce 4 generací ve výjimečných španělských vínech, plná hodnot a osobnosti.
Bodegas Arloren ...
... byla založena v roce 1972 a její hlavní činností je výroba a zrání kvalitních vín. Společnost má své hlavní sídlo v Murcii a vinařství v Canada del Trigo, Jumilla, které patří do její nominální hodnoty původu. Toto označení, které zahrnuje přibližně 30 000 hektarů vinic, bylo odborným tiskem zvýrazněno jako vznikající označení původu pro jakost a originalitu jeho vín.
Nemůže být pochyb o tom, že vína Arzuaga jsou vyráběna na základě tří předpokladů: půdy, klimatu a orientace vinic.
Vinařství Arzuaga se nachází ve Valladolidu, v srdci označení původu Ribera del Duero. Vína pocházejí z La Planta, panství patřícího rodině Arzuaga v Quintanilla de Onésimo, v provincii Valladolid. Je to vynikající lokalita pro pěstování vinné révy, protože rostliny dostávají slunce a vlhkost, kterou potřebují k dokonalému vyzrání hroznů.
Místní flóra a fauna dokonale koexistují s vinnou révou v La Planta. Flóra zahrnuje borovice, duby a jalovce savin, ze zvířat jsou to divočáci a jeleni. Toto soužití jasně ukazuje lásku, kterou rodina Arzuaga cítí k přírodnímu světu. Panství se rozkládá na 1 400 hektarech (3 500 akrů) na nádherném místě v srdci oblasti Ribera del Duero s označením původu: její Zlatá míle.
Bylo to na začátku 90. let, kdy po koupi panství La Planta začal Florentino Arzuaga sázet vinnou révu, budovat vinařství a samozřejmě vyrábět víno.
Pro Arzuaga je kvalita zásadní a na tuto oblast je kladen největší důraz.
Péče začíná na vinici, protože bez zdravých a kvalitních hroznů nelze udělat dobré víno. Zajišťujeme, že výnos je velmi omezený, spojený s nízkou úrodností půd a drsným kastilským klimatem. Pokud je produkce příliš vysoká, víno ztrácí na kvalitě a chuť je méně koncentrovaná. Vynikající kvalita hroznů – základní složka dobrého vína, péče, s jakou je o vinnou révu pečováno, a vášeň pro tvrdou práci přinesly vínům Arzuaga dobrou pověst v označení původu Ribera del Duero.
Vinařství Arzuaga má 210 hektarů (520 akrů) vinic rozmístěných mezi bezprostředním okolím vinařství a přírodní oblastí panství La Planta. Vinice Arzuaga mají jedinečné klima: slunce a jasno ve dne a chladné, vlhké noci. Tato klimatická kombinace znamená, že hrozny dozrávají pomalu, ale dokonale, produkují zdravé ovoce s dostatkem barev, plné cukru a aromatických kyselin. V této oblasti Kastilie, kde se vyznačuje nízká úrodnost půd, se pěstuje odrůda Tinto Fino nebo Tempranillo spolu s francouzskými hrozny Cabernet Sauvignon a Merlot. 80 % vinic je starších 20 let s produkcí více či méně 4000 kg/ha.
Bodegas Atalaya je projekt Gil Family Estates, ve kterém se spolu s rodinou Lópezů z El Pilar de la Horadada podílí na chráněném označení původu Almansa, které se nachází východně od provincie Albacete, mezi Valencie, Alicante a Murcíou, v tranzitní oblasti mezi kastilskou náhorní plošinou a Středozemním mořem. První sklizeň Bodegas Atalaya sahá až do roku 2007, od té doby byl v zařízeních učiněn pokrok a zkoumáno ve vývoji odrůd Garnacha Tintorera a Monastrell, aby formovaly současnou škálu produktů, které odrážejí charakter a osobnost země, která jí dává nejznámější odrůdy oblasti. Bodegas Atalaya si tak udržuje otisk, který skupina Gil Family Estates chce přemýšlet o všech vínech ve svém portfoliu, a ukazuje skutečnou podstatu vinařských oblastí, z nichž pocházejí.
Bodegas Ateca, založený v roce 2005, je projektem rodiny Gil v označení původu Calatayud a nachází se v obci Ateca (Zaragoza), 14 km od města, které dalo označení název. Vína Bodegas Ateca jsou výsledkem pečlivého výběru hroznů s velmi vyčerpávajícími analytickými a organoleptickými kritérii kvality, která se shromažďují v ideálním okamžiku zrání. Technický směr má na starosti australského vinaře Michaela Kyberda.
Bodegas Avancia leží schoulený v břidlicových dominantních úbočích Valdeorras, vysoko nad řekou Sil. Valdeorras, pojmenovaný podle rozsáhlé těžby zlata, kterou v této oblasti prováděli Římané (Val-de-Oras zhruba znamená Údolí zlata v latině), je domovem nejlepšího terroir pro pěstování dvou nejvýznamnějších španělských původních hroznů – Godello a Mencía.
Barahonda vyrábí vyvážená a expresivní vína plná barev a chutí; komplexní vína, která mají svou osobnost a která každoročně dosahují cen, ocenění a vysokých skóre od nejlepších vinařských kritiků na světě.
Jak prohlašuje logo Barahonda, vína jsou spojena s polem vyrobeným z vinné révy. Hrozny jsou pečlivě pěstovány, protože jsou nezbytnou součástí osobnosti kvalitního vína.
Kolem roku 1850 začal Pedro Candela Soriano místně vyrábět a prodávat malá množství vína. V roce 1925 obdržela Antonio Candela García malé vinařství. Následně vinařství řídil Antonio Candela Poveda, který ho v průběhu let rozvíjel a rozvíjel. V současné době se jeho kormidla ujímají jeho dva synové, Antonio a Alfredo, kteří řídí vinařství a rodinné statky.
Od malých a místních podniků po moderní vinařství, které vyrábí kvalitní vína vysoce oceňované na mezinárodních trzích, se znalosti a tradice předávaly prostřednictvím těchto čtyř generací. Rodina Candela strávila celý život prací s vínem a Barahonda je viditelným výsledkem této vášně.
Bodegas Barbadillo, založený v roce 1821 v Sanlúcar de Barrameda, plní staletou tradici jako 100% rodinné vinařství vyrábějící označení, Jerez-Xeres-Sherry, Brandy de Jerez, Vinagre de Jerez, Vinos de la Tierra de Cádiz a D.O. Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, což vede s podílem akcií přes 50%.
V malém ráji na jihu Španělska, Sanlúcar de Barrameda, stála rodina Barbadillo v roce 1821 první manzanillu. Od té doby tato rodinná a sté výroční společnost nepřestávala růst.
Barbadillo je jedním z 10 největších a nejstarších rodinných podniků ve Španělsku. Bodegas Barbadillo s téměř 200letou historií je nadále 100% rodinným podnikem.
Bodegas Barbadillo byl po staletí v čele svého sektoru po staletí a byl průkopníkem v mnoha aspektech: Plnění prvního heřmánku, který odešel do Philadelphie v roce 1827; Byli první, kdo pojmenoval tento druh vína „Manzanilla“; První andaluské bílé víno vyrobilo v roce 1975 100% z kvalitního palomina.
Vinařství založené ve třicátých letech minulého století, které produkovalo txakoli pro několik generací. Má vlastní vinice a od roku 1989 začleňuje moderní zařízení a stroje pro výrobu vynikající kvality txakoli. Jeho txakoli má vůni bílého ovoce, je vyvážená a nabízí příjemný svěží povrch.
Společnost Basa-Lore vyrábí Getaria Txakoli s označením původu Getariako Txakolina. To zaručuje, že jeho pečlivé zpracování a kontrola kvality jsou respektovány a nabízejí spotřebiteli vynikající víno.
Vinařství Basa-Lore vyrábí txakoli od 30. let několika generacemi. Má vlastní vinice a kombinuje tradici s pokročilými technologiemi, aby dosáhl nejlepších výsledků.
Vína z vinařství Bravo Escos překvapují svou elegancí, svěžestí a lehkostí díky charakteristické intenzivní chuti a vysoké kvalitě Priorat. Jemná a delikátní vína se skutečně jedinečnou a vzrušující chutí.
Neskrotná krása a jedinečná země Priorat učinily tento region měřítkem pro nejvíce vybraná vína ve Španělsku s bezkonkurenční intenzitou a hloubkou chuti. Vinařství Bravo Escós se nachází v srdci tohoto jedinečného regionu, kde pěstuje a sklízí nepřekonatelné plodiny této jedinečné země.
Vinařství Bodegas Breca, založená v ospalém městě Munébrega, byla založena Jorge Ordónezem roce 2010 s cílem vyrábět nejlepší "Garnacha de Aragon". Klon "Garnacha de Aragón", který se používá k výrobě vín Bodegas Breca, je nejstarší a geneticky nedotčený klon Garnacha (Grenache) na světě. Garnacha byla nejprve pěstována v tomto severovýchodním cípu Španělska a transplantována přes Středomoří středověkým Aragónským královstvím, které mělo území přes Středomoří.
V roce 1941 pan Jose Sanchez-Cerezo získává „Vinařství Casa Castillo” pro pěstování rozmarýnu. Francouzi na tomto pozemku postavili v roce 1870 vinici. A bylo to v roce 1985, kdy druhá generace rodiny (pan Nemesio a jeho syn Jose Ma Vicente) začala s novým projektem rekonstrukce vinice a se zavedením nových odrůd. V roce 1991 byl vinný sklep rekonstruován, přičemž byla zachována původní struktura. První víno „Casa Castillo Crianza 1991“ bylo uvedeno na trh v roce 1993. V současné době Jose Ma Vicente řídí „Vinařství Casa Castillo“.
DE MOYA je rodinné vinařství založené Yvesem a Sofie Laurijssensovými. Postaveno na základech rodinných hodnot, tvrdé práce a tradice. Rodina Laurijssens je známá svými odbornými znalostmi v oblasti úspěšných „obratů“ v Belgii.
Yves a Sofie zahájily vinařství s vášní pro jídlo, rodinu a zábavu. Pokud máte to štěstí, že vás jednoho dne pozvete na rodinnou večeři, rychle se vyjasní, co to znamená.
Jejich přístup je v mnoha ohledech odlišný a odlišný. Jsou známí tím, že „mysleli z krabice“. Ať už jde o obal nebo o vinařství. Vždy přicházejí s nekonvenčními, ale jednoduchými řešeními.
Čtyři generace obracející tradici v dokonalých okamžicích.
Nejprve chci vyjádřit uznání příbuzným Dupuy De Lôme, kteří se v roce 1836 rozhodli usadit se v této jediné enklávě, vědomi si jedinečnosti jejích půd pro výrobu kvalitních vín. To umožnilo dosáhnout cíle spuštění tohoto vzrušujícího nového projektu: Vinařství „Clos De Lom“.
„Clos De Lom“ je výsledkem stálého úsilí, realizace určitého povolání, přínosu stálé vůle, angažovanosti, disciplíny, houževnatosti a posedlosti, oběti, trpělivosti a touhy dosáhnout něčeho důležitého; vína.
Historie rodiny a tohoto místa je nezbytným podnětem, který vede všechny, kteří jsou součástí tohoto projektu. Vědomi si požadavků, ale přesvědčeni o kapacitě týmu, díky jeho hodnotné spolupráci, jeho efektivní činnosti, jejich nadšení, jejich loajalitě a odpovědnosti, tvoří tým, který umožnil spuštění Clos De Lôm.
První kroky tohoto vinařství začaly přinášet ovoce na konci roku 2001 v důsledku dohody o spolupráci mezi rodinou Gil a Chrisem Ringlandem, jedním z nejlepších australských vinařů.
První sklizeň na trhu je ročník 2002 pod značkami El Nido a Clío.
V kampani v roce 2009 se uskutečňuje první sklizeň Corteo, která doplňuje současnou nabídku vín Bodegas El Nido.
Vinařství se nachází v údolí Aragona, 10 km severně od města Jumilla, v „horním období“, tzv. Proto, že se jedná o oblast nejvyšší nadmořské výšky v obecním období tohoto města.
Vinice, které se nacházejí v okolí vinařství, jsou většinou osázeny na velmi vápencových půdách a kamenité na jejich povrchu. V podloží asi 30/40 cm. hluboko je vrstva tosca (vápenec střední konzistence), který pokrývá celé rozšíření vinice, jeho tloušťka je mezi 15 a 30 cm. a pod ním je velmi písčitá půda, na kterou se kořeny rozšiřují. Nadmořská výška se pohybuje mezi 700 m. a 850 m. nad hladinou moře. Jsou tvořeny malými pozemky o celkové rozloze 32 hektarů odrůdy Monastrell, velmi starými vinicemi a některými téměř stoletými, 12 hektarů Cabernet Sauvignon a 1,8 hektaru Syrah, vysazenými na mírných kopcích směřujících na sever.
BODEGAS EL TANINO se nachází na symbolickém místě Los Altos de Santiago v provincii Albacete v Hoya Gonzalo.
Vinařství založené v lednu 2006 je tvořeno partnery z obcí Hoya Gonzalo, Chinchilla de Montearagón, Bonete a Pozo Canada, z nichž je soustředěna produkce přibližně 3 milionů kilogramů hroznů, z toho asi 80% odpovídá odrůdě Garnacha Tintorera, zbytek se vyrábí z odrůd, jako je Syrah, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Macabeo a Chardonnay.
Hlavním cílem vinařství je pracovat s láskou a úsilím ve vinařství. Postaráme se o vinnou révu ve všech fázích rostliny, od vegetativního období po dozrávání, tímto způsobem získáváme a vybíráme nejlepší hrozny z vinic pěstovaných na 970 m s. n. m. kde počasí a druh půdy poskytují kvalitu a rozlišení všem našim vínům.
Garnacha Tintorera, přestože je nejznámější, prokázal optimální aromatický a polyfenolický potenciál pro stárnutí v sudech.
Bodegas Godelia se nachází v El Bierzo, jedinečné krajině a výjimečném prostředí pro vinařství. El Bierzo se nachází na severozápadě Španělska a je regionem obklopeným horami, které tvoří velké údolí proříznuté řekou Sil s širokou škálou půd a orientací ve vinicích. Bohatost půdy v kombinaci se stářím vinice z ní dělá jedinečné místo pro produkci vysoce kvalitních vín.
Přímo na Camino de Santiago se vinařství nachází na trase přes El Bierzo. doslova. Francouzská cesta svatého Jakuba prochází kolem předních dveří. Je to přesný bod, kde začíná odpočítávání posledních 200 km a poslední etapa poutníka před příjezdem do Galicie. Rádi vás doprovází na cestě ve vinařství. Není to náhoda, protože El Camino s sebou přineslo dědictví, kterému chce vinařství vzdát hold. Tato zvláštní poloha v El Bierzo dala vinařství sebeuspokojení z pečlivého pěstování původních odrůd hroznů: Mencía, Godello a Dona Blanca. Cílem je vždy přenést do vín terroir, citlivost a eleganci.
Velká přednost Godelie spočívá ve skutečnosti, že se zrodila jako vášeň na konci roku 2009. Je to láska k přírodě, která vedla rodinu García Rodríguez, zakladatele vinařství, k tomu, aby dali průchod svému nadšení pro vinařství v El. Bierzo. Je to splněný sen, vinařství v El Bierzo, které vytváří hodnotu a budoucnost regionu, dědictví prostřednictvím svých vín. Jde o to nebýt spokojený, dokud nevytvoříte mistrovské dílo se zdravým množstvím vzrušení, odhodlání a úsilí. To vše pro dosažení dokonalosti.
Na základě rodinné tradice trvající od 19. století a akceptujíc všechny nové koncepty pěstování, výroby a zrání, se v roce 2006 v oblasti Jumilla v jihovýchodním Španělsku zrodila Carche, vinice produkující skvělá nová vína.
Hrozny a olivy, představující tělo i duši této sluncem zalité země, zde rostou na 100 hektarech půdy, využívajíc zavlažování i stín přicházející z hor Sierra del Carche s jeho divokou suchou krajinou; stáří vín sahá od více než půlstoletí až k tomu nejmladšímu, zasazenému v roku 2007. Jedná se o červená vína variant Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Garnacha a Monastrell, jakož i o bílá vína Macabeo a Sauvignon Blanc. Jak vidno, celá exploze kontrastů tak typická pro podstatu tohoto regionu.
Vinné sklepy jsou vybaveny moderními linkami a ušlechtilé materiály jako například přírodní kámen Villa Mayor, mramor a dřevo tu vytvářejí ideální mix zaměřený na udržování vnitřní teploty, a jsou plně zasazeny do úpatí pohoří Sierra del Carche v oblasti Jumilla.
Vinné sklepy jsou vybaveny nejmodernějšími systémy na výrobu vína, jako jsou nerez ocelové tanky rozdílných kapacit, kombinované s chladícími zařízeními, elektronickou kontrolou a mikrofiltrací, jež zajišťuje mikrobiologickou stabilitu, přičemž výsledkem jsou komplexní, harmonická a moderní vína v nichž se odráží identita naší země. Tyto sklepy mají kapacitu 600 sudů, z 90% vyrobených z francouzského dubu, a zbytek z amerického dubu.