od pobřeží k pobřeží
od Atlantického oceánu až po Středozemní moře
od Albarino po Monastrell
Výrobci vína
Projekt AALTO byl založen v únoru 1999 v prestižní vinařské oblasti Ribera del Duero (Španělsko). Základním cílem Mariana Garcii a Javiera Zaccagniniho ve společnosti AALTO bylo vyrobit víno, které vykazuje odlišnou osobnost, vysokou kvalitu a věrně odráží odlišná místa a na konci procesu stárnutí je míchá, aby se dosáhlo rovnováhy a složitosti.
O několik let později, v roce 2006, se k AALTO připojily rodiny Masaveu a Nozaleda, oba majitelé vinařství v jiných vinařských oblastech Španělska, což projektu poskytlo zkušenosti a stabilitu, což znamenalo konsolidaci vinařství dodnes.
Od svých počátků v roce 1999 až do sklizně roku 2004 probíhala výroba našich vín v pronajatých zařízeních v Roa (Burgos, Španělsko). Během založení projektu začali zakladatelé hledat nové místo pro umístění svého nového vinařství. Byl vybrán krásný pozemek o rozloze 15 hektarů patřící obci Quitanilla de Arriba (Valladolid).
První fáze nového vinařství byla dokončena v roce 2005 a v tomto roce se jednalo o první sklizeň, která byla vyprodukována v těchto zařízeních. Moderní design zvolený pro toto nové vinařství byl proveden pouze s nejvyššími kritérii kvality. Architektura vinařství je dokonale integrována do prostředí, na typické náhorní plošině Ribera del Duero, s lineárním a harmonickým designem bez okázalosti a minimalistickými detaily, elegantními a pohodlnými. Druhá fáze vinařství odpovídající sociální části vinařství byla dokončena v roce 2016.
V roce 1923 Baldomero Moure začal vyrábět svá první vína v jednom z těch malých a skromných vinařství v zápletce v A Cova. Ale díky dědictví Carmen a úsporám z Ameriky začal získávat farmy v této oblasti a vybudoval vinařství (na současné farmě v Cunas).
V padesátých letech minulého století již vinařství začalo být malé a bylo rozhodnuto postavit větší a modernější. V současné době zde sídlí sudová místnost a místnost pro vinifikaci vín zrajících ve dřevě. Zde můžete zpracovat dřevěné sudy zrezaného kužele francouzského dubu o kapacitě 3 000 až 7 000 litrů a provádět stárnutí v dubových sudech různého původu.
Na začátku let 2000 bylo postaveno hlavní vinařství, které v současné době obsahuje laboratoř, degustační místnost a je místem, kde vyrábíme mladá vína a malá vinifikace a experimentální zkoušky. K výrobě vína se používá nerezová ocel, i když v experimentální oblasti se používají jiné materiály. Toto vinařství bylo koncipováno tak, aby fungovalo gravitačně a s nejvyšší technologií s ohledem na maximální integritu hroznů.
Vinařství založené ve třicátých letech minulého století, které produkovalo txakoli pro několik generací. Má vlastní vinice a od roku 1989 začleňuje moderní zařízení a stroje pro výrobu vynikající kvality txakoli. Jeho txakoli má vůni bílého ovoce, je vyvážená a nabízí příjemný svěží povrch.
Společnost Basa-Lore vyrábí Getaria Txakoli s označením původu Getariako Txakolina. To zaručuje, že jeho pečlivé zpracování a kontrola kvality jsou respektovány a nabízejí spotřebiteli vynikající víno.
Vinařství Basa-Lore vyrábí txakoli od 30. let několika generacemi. Má vlastní vinice a kombinuje tradici s pokročilými technologiemi, aby dosáhl nejlepších výsledků.
DE MOYA je rodinné vinařství založené Yvesem a Sofie Laurijssensovými. Postaveno na základech rodinných hodnot, tvrdé práce a tradice. Rodina Laurijssens je známá svými odbornými znalostmi v oblasti úspěšných „obratů“ v Belgii.
Yves a Sofie zahájily vinařství s vášní pro jídlo, rodinu a zábavu. Pokud máte to štěstí, že vás jednoho dne pozvete na rodinnou večeři, rychle se vyjasní, co to znamená.
Jejich přístup je v mnoha ohledech odlišný a odlišný. Jsou známí tím, že „mysleli z krabice“. Ať už jde o obal nebo o vinařství. Vždy přicházejí s nekonvenčními, ale jednoduchými řešeními.
V polovině 19. století způsobily otřesy způsobené v evropském vinařství morem fyloxéry rychlé rozšíření pěstování vinic v oblasti Jumilla, což v té době nebylo prvotřídním vinařským centrem, jaké je dnes. V roce 1870 založil podnikající vinařský makléř jménem Roque Martínez spolu s dvěma partnery v roce 1870 první obchodní vinařství v Jumille. Jeho syn Pedro Luis Martínez García, již sám, rozvinul rodinný podnik v první polovině následujícího století tak, aby jméno „Pedro Luis Martínez“ bylo synonymem pro jakostní vína, obchodní solventnost a obchodní poctivost. V roce 1929 získal jeho mistellas hlavní cenu na univerzální výstavě v Barceloně. V té době mohlo vinařství pojmout celkem 300 000 litrů vína získaného postupem času: šlapání hroznů v lisech, lisování výlisků ve svislých lisech a skladování a stárnutí v dřevěných sudech. V roce 1957 přešlo vlastnictví a správa vinařství na další generaci. V tomto období vinařství rozšířilo svou kapacitu na 3 500 000 litrů, získalo nové budovy, rozšířilo staré a modernizovalo technické prostředky; patřící do D.O. JUMILLA od jejího založení. V roce 1983 se společnost stala společností s ručením omezeným, jejíž akcionáři byli zcela přímými potomky zakladatele. Vedení zůstalo v rodinném prostředí. V roce 2011 získala vinařství společnost BASTIDA FAMILY, změnila obchodní jméno na Bodega Alceno a poskytla novou moudrost a přizpůsobení vín spotřebiteli, přičemž si zachovala stejnou filosofii vinařství, kde byly investovány a nadále prováděny, aby přizpůsobily vinařství novým spotřebitelským trendům, v současné době má moderní vinařské techniky, V posledních letech se BODEGAS ALCENO SA přizpůsobuje časům a tržním trendům Koncept produkce jedné odrůdy se mění, jako je původní odrůda Monastrell, a také produkuje vína ze sběru odrůd, jako jsou Tempranillo, Syrah, Garnacha, Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvingon, v červené barvě a Sauvignon blanc, Verdejo, Airen a Macabeo v bílé. , nevylučující Rosés, sladkosti s přírodním oxidem uhličitým atd. a jako první vinařství v Jumille, které vyvinulo první metodu Champanoise Rosé de Monastrell, se současný řídící a technický tým vinařství, který od roku 1997 řídí enolog D. Juan Miguel Benítez García, nevzdal své snahy experimentovat nová vína, díky nimž se pevně a rozhodně pronikne na národní a mezinárodní trh. Výsledkem tohoto úsilí je uvedení prvního lahvového vína vyrobeného z odrůd Syrah, Tempranillo a Monastrell, které se prodává pod názvem „ALCENO“ a je k dispozici v bílé, růžové, červené a Selección (vína, druhé , podrobené jeho rafinaci v novém americkém a francouzském dubovém lese), všechny byly udělovány na národní i mezinárodní úrovni různými asociacemi a soutěžemi.
Bodegas Arloren je splněný sen. Výzva, kterou převzala typická španělská rodina, která z generace na generaci láskyplně dokázala zachytit historii dobré práce 4 generací ve výjimečných španělských vínech, plná hodnot a osobnosti.
Bodegas Arloren ...
... byla založena v roce 1972 a její hlavní činností je výroba a zrání kvalitních vín. Společnost má své hlavní sídlo v Murcii a vinařství v Canada del Trigo, Jumilla, které patří do její nominální hodnoty původu. Toto označení, které zahrnuje přibližně 30 000 hektarů vinic, bylo odborným tiskem zvýrazněno jako vznikající označení původu pro jakost a originalitu jeho vín.
Bodegas Atalaya je projekt Gil Family Estates, ve kterém se spolu s rodinou Lópezů z El Pilar de la Horadada podílí na chráněném označení původu Almansa, které se nachází východně od provincie Albacete, mezi Valencie, Alicante a Murcíou, v tranzitní oblasti mezi kastilskou náhorní plošinou a Středozemním mořem. První sklizeň Bodegas Atalaya sahá až do roku 2007, od té doby byl v zařízeních učiněn pokrok a zkoumáno ve vývoji odrůd Garnacha Tintorera a Monastrell, aby formovaly současnou škálu produktů, které odrážejí charakter a osobnost země, která jí dává nejznámější odrůdy oblasti. Bodegas Atalaya si tak udržuje otisk, který skupina Gil Family Estates chce přemýšlet o všech vínech ve svém portfoliu, a ukazuje skutečnou podstatu vinařských oblastí, z nichž pocházejí.
Bodegas Ateca, založený v roce 2005, je projektem rodiny Gil v označení původu Calatayud a nachází se v obci Ateca (Zaragoza), 14 km od města, které dalo označení název. Vína Bodegas Ateca jsou výsledkem pečlivého výběru hroznů s velmi vyčerpávajícími analytickými a organoleptickými kritérii kvality, která se shromažďují v ideálním okamžiku zrání. Technický směr má na starosti australského vinaře Michaela Kyberda.
Bodegas Barbadillo, založený v roce 1821 v Sanlúcar de Barrameda, plní staletou tradici jako 100% rodinné vinařství vyrábějící označení, Jerez-Xeres-Sherry, Brandy de Jerez, Vinagre de Jerez, Vinos de la Tierra de Cádiz a D.O. Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, což vede s podílem akcií přes 50%.
V malém ráji na jihu Španělska, Sanlúcar de Barrameda, stála rodina Barbadillo v roce 1821 první manzanillu. Od té doby tato rodinná a sté výroční společnost nepřestávala růst.
Barbadillo je jedním z 10 největších a nejstarších rodinných podniků ve Španělsku. Bodegas Barbadillo s téměř 200letou historií je nadále 100% rodinným podnikem.
Bodegas Barbadillo byl po staletí v čele svého sektoru po staletí a byl průkopníkem v mnoha aspektech: Plnění prvního heřmánku, který odešel do Philadelphie v roce 1827; Byli první, kdo pojmenoval tento druh vína „Manzanilla“; První andaluské bílé víno vyrobilo v roce 1975 100% z kvalitního palomina.
První kroky tohoto vinařství začaly přinášet ovoce na konci roku 2001 v důsledku dohody o spolupráci mezi rodinou Gil a Chrisem Ringlandem, jedním z nejlepších australských vinařů.
První sklizeň na trhu je ročník 2002 pod značkami El Nido a Clío.
V kampani v roce 2009 se uskutečňuje první sklizeň Corteo, která doplňuje současnou nabídku vín Bodegas El Nido.
Vinařství se nachází v údolí Aragona, 10 km severně od města Jumilla, v „horním období“, tzv. Proto, že se jedná o oblast nejvyšší nadmořské výšky v obecním období tohoto města.
Vinice, které se nacházejí v okolí vinařství, jsou většinou osázeny na velmi vápencových půdách a kamenité na jejich povrchu. V podloží asi 30/40 cm. hluboko je vrstva tosca (vápenec střední konzistence), který pokrývá celé rozšíření vinice, jeho tloušťka je mezi 15 a 30 cm. a pod ním je velmi písčitá půda, na kterou se kořeny rozšiřují. Nadmořská výška se pohybuje mezi 700 m. a 850 m. nad hladinou moře. Jsou tvořeny malými pozemky o celkové rozloze 32 hektarů odrůdy Monastrell, velmi starými vinicemi a některými téměř stoletými, 12 hektarů Cabernet Sauvignon a 1,8 hektaru Syrah, vysazenými na mírných kopcích směřujících na sever.
BODEGAS EL TANINO se nachází na symbolickém místě Los Altos de Santiago v provincii Albacete v Hoya Gonzalo.
Vinařství založené v lednu 2006 je tvořeno partnery z obcí Hoya Gonzalo, Chinchilla de Montearagón, Bonete a Pozo Canada, z nichž je soustředěna produkce přibližně 3 milionů kilogramů hroznů, z toho asi 80% odpovídá odrůdě Garnacha Tintorera, zbytek se vyrábí z odrůd, jako je Syrah, Petit Verdot, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Macabeo a Chardonnay.
Hlavním cílem vinařství je pracovat s láskou a úsilím ve vinařství. Postaráme se o vinnou révu ve všech fázích rostliny, od vegetativního období po dozrávání, tímto způsobem získáváme a vybíráme nejlepší hrozny z vinic pěstovaných na 970 m s. n. m. kde počasí a druh půdy poskytují kvalitu a rozlišení všem našim vínům.
Garnacha Tintorera, přestože je nejznámější, prokázal optimální aromatický a polyfenolický potenciál pro stárnutí v sudech.
Čtyři generace, jedno jméno
Od roku 1916, kdy nechal Juan Gil Jiménez toto vinařství postavit, posouvala jeho další generace vpřed pořád ta samá myšlenka:
Odvádět dobrou práci a být hrdý na jméno a ochrannou známku Juan Gil.
Juan Gil Guerrero, syn samotného zakladatele jako první, poté jeho vnuk Juan Gil González přispěli k vylepšení tohoto vinařství a dalšímu upevnění jeho pozice na trhu, uplatnili při své práci tradiční vědomosti, které rodiče předávají svým dětem. Nyní si plodů práce svých předků užívá již čtvrtá generace, která spojuje tradiční metody s technickým pokrokem.
Mezinárodní uznání jakosti našich vín se snoubí pod značkou Juan Gil.
Osobitý styl
Na tomto místě s extrémním klimatem a silným kontrastem počasí máme svoje vinařství.
S horkými léty a intenzivními slunečními paprsky, dlouhými a studenými zimami, rozdíly denních a nočních teplot až 25oC, téměř naprostou absencí srážek a na suché a kamenité půdě. Tyto faktory formují naše povahy, které vyjadřují naturel našich lidí i samozřejmě i našich vín. Děláme to takhle po svém.
V království Monastrell
Vinice leží v nadmořské výšce 700 až 850 metrů, na písčitých a vápencových půdách s kamenitým povrchem a velmi malým obsahem živin, se skvělou schopností k zadržování toho mála srážek, které se jim dostane. Je to království Monastrell, odrůdy vína typické pro tento region, kterou najdete v drtivé většině vín, zejména pak ve všech našich vínech.
V sousedství více než čtyřicet let starých keřů odrůdy Monastrell rostou i další odrůdy jako Syrah, Cabernet, Merlot a Petit Verdot, které se do této krajiny velmi dobře hodí a skýtají intenzivní tóny koření a ovoce.
Nová doba
Od zbudování nového vinařství se událo mnoho změn. Nový způsob výroby vína vyžaduje technologii: přesné řízení teploty vína, tanky z nerezové oceli a vynikající hygienické podmínky napříč celým procesem, které jsou každoroční zárukou jakostního standardu.
Ale víno se „nevyrábí“ jenom ve sklepě, první fází je vždycky vinice. A proto umístění vinice v těsné blízkosti vinařství umožňuje důsledné pozorování vývoje hroznového vína nezbytného pro dosažení skvělé úrody. Je nová doba, přicházejí nová vína i kombinace starých vín a nových technik.
Bartolomé Abellán je enolog a osoba zodpovědná za koordinaci zbývajících technických divizí v rámci skupiny GFE.
Bodegas Martín Códax byl založen v roce 1986 a byl pojmenován po nejznámějším galicijském trubadúrovi, jehož středověké básně, nejstarší v galicijštině a portugalštině s původní hudbou, jsou zachovány. V básních zpívá trubadúr lásku a moře našeho pobřeží.
V roce 1941 pan Jose Sanchez-Cerezo získává „Vinařství Casa Castillo” pro pěstování rozmarýnu. Francouzi na tomto pozemku postavili v roce 1870 vinici. A bylo to v roce 1985, kdy druhá generace rodiny (pan Nemesio a jeho syn Jose Ma Vicente) začala s novým projektem rekonstrukce vinice a se zavedením nových odrůd. V roce 1991 byl vinný sklep rekonstruován, přičemž byla zachována původní struktura. Naše první víno „Casa Castillo Crianza 1991“ bylo uvedeno na trh v roce 1993. V současné době Jose Ma Vicente řídí „Vinařství Casa Castillo“.
Na základě rodinné tradice trvající od 19. století a akceptujíc všechny nové koncepty pěstování, výroby a zrání, se v roce 2006 v oblasti Jumilla v jihovýchodním Španělsku zrodila Carche, vinice produkující skvělá nová vína.
Hrozny a olivy, představující tělo i duši této sluncem zalité země, zde rostou na 100 hektarech půdy, využívajíc zavlažování i stín přicházející z hor Sierra del Carche s jeho divokou suchou krajinou; stáří vín sahá od více než půlstoletí až k tomu nejmladšímu, zasazenému v roku 2007. Jedná se o červená vína variant Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Garnacha a Monastrell, jakož i o bílá vína Macabeo a Sauvignon Blanc. Jak vidno, celá exploze kontrastů tak typická pro podstatu tohoto regionu.
Vinné sklepy jsou vybaveny moderními linkami a ušlechtilé materiály jako například přírodní kámen Villa Mayor, mramor a dřevo tu vytvářejí ideální mix zaměřený na udržování vnitřní teploty, a jsou plně zasazeny do úpatí pohoří Sierra del Carche v oblasti Jumilla.
Vinné sklepy jsou vybaveny nejmodernějšími systémy na výrobu vína, jako jsou nerez ocelové tanky rozdílných kapacit, kombinované s chladícími zařízeními, elektronickou kontrolou a mikrofiltrací, jež zajišťuje mikrobiologickou stabilitu, přičemž výsledkem jsou komplexní, harmonická a moderní vína v nichž se odráží identita naší země. Tyto sklepy mají kapacitu 600 sudů, z 90% vyrobených z francouzského dubu, a zbytek z amerického dubu.
Jedinečné vinice, kde se vyrábí Chan De Rosas, se nachází v Galicií, v obci Cambados (kolébce vína Albarino), v údolí Salnés na území Rias Baixas D.O.
Marcos Rojo je technický inženýr v potravinářském průmyslu na Univerzitě Santiago de Compostela a vinař.
Svou kariéru začal v roce 1995 jako vinař a technický ředitel v nejvíce proslulých vinařstvích DO Rías Baixas a Vinhos Verdes v Portugalsku, která vyrábí bílá vína odrůdy Albarino.
Dnes je považován za jednoho z nejstarších a nejlepších vinařů v této oblasti a pěstitelů odrůdy Albarino.
Vinařství Javier Sanz Viticultor se nachází v oblasti La Seca, samotném kraji Rueda. Javier Sanz je prapravnuk a následovník Agustína Nanclares, který s tradicí pěstování vinic na své farmě s názvem Villa Narcisa původně začal. Nyní se na této vinici chopil otěží, aby tradici a moderní metody sladil do jedné dokonalé harmonie. Geografická poloha vinařství a vinic je pro pochopení jakosti jejich vín zásadním atributem. Nachází se v oblasti La Seca (Valladolid), vinice se rozkládají podél řeky Duero (některé z nich dokonce pouhých 1500 metrů od řeky Duero), zde najdeme největší koncentraci vinic z celého povodí této řeky. Celková výměra oblasti ??La Seca zaujímá 2 744 hektarů, dvakrát více než město přímo pod ní. V tomto městě najdeme navíc 16 vinařství, přičemž 14 z nich patří vinařům a dvě jsou družstevní. Celková výrobní a zpracovatelská kapacita těchto vinařství dosahuje více než 20 milionů kilogramů hroznů z celkových 60 milionů v rámci D.O. Rueda.
Blízká poloha vinařství Javier Sanz k vinicím, které se nacházejí na prvním březích řeky Duero, umožňuje téměř okamžitý převoz sklizených hroznů o maximální délce čtyř hodin, což přispívá k zachování veškerých jejich vlastností i vůně. Vinařství Javier Sanz hospodaří na 104 hektarech pěstěných vinic. Půda je zde písčitá s valounky a podloží obsahuje jílovitou vrstvu, která podporuje větrání a přirozené odvodňování révy. Tyto jedinečné vlastnosti objevené ve městě La Seca tak společně s mikroklimatem této oblasti odlišují naše vína od ostatních Verdejos v rámci D.O. Rueda.
Znalosti a know-how tak tvoří hlavní aktiva vinařství, která celému procesu výroby svého vína věnuje maximální péči. Tato tradice žila po celá léta až do roku 1995, kdy povstaly značky Villa Narcisa, v současné době tvoří „vlajkový produkt“, později i značka Holy King. Úsilí k zajištění nabídky toho nejlepšího produktu začíná zvláštní péčí v rámci tohoto nejvíce tradičního vztahu mezi vinařem a jeho révou, aby vyústilo v moderní proces výroby vína, který věrně pojme celou tuto rodinnou vinařskou filozofii.
Vinařský původ rodiny Padró sahá až do roku 1886 a do vesnice Brafim (Tarragona), která byla v té době rušným zemědělským centrem s přibližně 400 obyvateli.
Úplně první prodeje byly vína a likérová vína naložená na vozech ve velkých, ale základních sudech a odtud se přímo prodávala první generací vinařské firmy Padros: Daniel Padró Porta (1846–1890) a jeho manželka Rosa Valldosera. V té době provozovali docela skromný podnik s pouhým jedním lisem a malým množstvím lihovaru pro výrobu lihovin a anýzových likérů.
Pátá generace, která v současné době řídí vinařství, sleduje stejnou filosofii jako jejich předci a vyrábí jakostní syrové a lahvové víno, likérová vína a vermutky a postarala se o to, aby jejich společnost udržovala krok s dobou, pokud jde o moderní vína - výroba procesů a technologií (tangenciální filtrace, neustálá stabilizace vinného kamene atd.) ve stáčírně, jakož i rozšíření vinic rodiny Padró a zavedení nového zařízení pro příjem a skladování hroznů.
Po více než 25 letech zkušeností, zpracování a porozumění půdám, odrůdám a klimatu Alicante začíná Pepe Mendoza svou manželkou Pepou Agulló Llorcou a svými dětmi, vlastním malým osobním projektem.
Vinařství obklopené stoletými vinicemi.
Naše vinařství se vyznačuje polohou v nížině zvláštního tvaru a symetrickými liniemi položenými vedle okolních pracovních ploch. I přesto však dokonale zapadá do krajiny v údolí. Své vinařství jsme vybudovali za použití tradičních materiálů a obklopují jej vinice, představují cenný zdroj nezbytných surovin.
Uvnitř budovy se můžete podívat na moderní vinařská zařízení, ochutnat plody naší práce a v restauraci na patře máte jedinečnou možnost vychutnat si skvělé jídlo s výhledem do okolní krajiny.
Vína z Barahonda jsou vyrovnaná a výrazná, s plnou chutí i barvou; celistvá vína osobitých vlastností, každoročně oceňovaná a vysoce hodnocená kritiky vína z celého světa.
Jak již napovídá logo Barahonda, tato vína jsou úzce spjatá s místními vinicemi. O své hrozny se staráme s náležitou péčí, neboť jsou zásadní součástí osobitého charakteru kvalitního vína.
Adegas Terra de Asorei je šest rodin špičkových pěstitelů patřících do označení původu Rias Baixas, kteří se spojili, aby produkovali prémiová 100% vína Albarino. S vlastní 60 ha vinic Albarino Adegas Terra de Asorei jde ze známé společnosti do profesionální organizace produkující nádherná bílá vína.
Po několika generacích oddaných pěstování vinic přebírá hospodářství po svých rodičích rodina Martineze Verdú. Tato rodina pěstuje révu tradičním způsobem s maximální péčí, produkci révy usměrňují pohárkového vyvětvování, ruční sklizně a s naprostým respektem vůči prostředí v údolí, v důsledku ekologických metod ve vinohradnictví a za použití nových technologických inovací při zachování věrnosti původní odrůdě: Monastrell.
Tyto vinohrady se nacházejí severovýchodně od Jumilly, v přirozeném prostředí, v blízkosti pohoří “La Cingla” a “Los Gavilanes”, která se nacházejí 800 m nad mořem v údolí “Valle Hoya de Torres”. Toto údolí je známé pro svoje vápenité, písčité a kamenité podloží, na kterém se nešíří révokaz. Díky tomu lze pěstovat druhy vín pod názvem “pie franco” (evropský kořen) v mikroklimatických podmínkách tohoto údolí, které je pro pěstování révy přímo dokonalé.
Barva
- Bílá vína
- Červená vína
- Růžová vína
- Cava bílá
- Vermouth
- Šumivá bílá vína
- Šumivá růžové vína
- Cava růžové
- Sangria
- Sladké víno
- Manzanilla
- Jerez
Odrůdy
- Airen
- Albariño
- Bobal
- Brancellao
- Bruñal
- Cabernet Savignon
- Caiño Blanco
- Caiño Tinto
- Cariñena
- Colorado
- Garnacha
- Garnacha Blanca
- Garnacha Tintorera
- Giró
- Godello
- Hondarrabi Zuri
- Chardonnay
- Loureiro
- Macabeo
- Malvásia
- Mencia
- Merlot
- Merseguera
- Monastrell
- Moscatel
- Palomino
- Pardina
- Parellada
- Pedro Ximenez
- Petit Verdot
- Pinot Noir
- Prieto Picudo
- Sauvignon Blanc
- Semillon
- Sousón
- Syrah
- Tempranillo
- Tintilla de Rota
- Tinto Fino
- Treixadura
- Trepat
- Verdejo
- Xarel·lo
Oblasti
- Alicante
- Almansa
- Bierzo
- Calatayud
- Campo de Borja
- Cava
- Conca de Barberà
- Costers del Segre
- Getariako Txakolina
- Jerez-Xérez-Sherry
- Jumilla
- Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda
- Méntrida
- Montsant
- Penedés
- Priorat
- Rías Baixas
- Ribeira Sacra
- Ribeiro
- Ribera del Duero
- Ribera del Guardiana
- Rioja
- Rueda
- Sierras de Malaga
- Tarragona
- Toro
- Utiel-Requena
- Vino de la Tierra de Castilla
- Vino de la Tierra de Castilla y León
- Vinos de la Tierra de Cádiz
- Yecla
Sklepy
- Aalto
- Adegas Moure
- Basa Lore
- Blancher
- Bodega Casas De Moya
- Bodega Cuatro Rayas
- Bodegas Alceño
- Bodegas Arloren
- Bodegas Atalaya
- Bodegas Ateca
- Bodegas Barbadillo
- Bodegas de Occidente
- Bodegas El Nido
- Bodegas El Tanino
- Bodegas Francisco Gomez
- Bodegas Juan Gil
- Bodegas Martin Códax
- Bodegas Mauro
- Bodegas Morca
- Bodegas Õran
- Bodegas Santa Cruz de Alpera
- Bodegas Terras Gauda
- Bodegas Tridente
- Bodegas Vega de Tera
- Bodegas Viñaelena
- Bodegas Viyuela
- Bodegas y viñedos San Román
- Bodegas y viñedos Shaya
- Cara Nord
- Casa Castillo
- Castell D'Encus
- Castelo de Pedregosa
- Castelo Vins
- Cellers Can Blau
- Gancedo Bodegas y Viñedos
- Garmón Continental
- Hacienda del Carche
- Chan De Rosas
- Javier Sanz Viticultor
- Lagar da Condesa
- Nûr
- Orowines
- Padro & Co.
- Pepe Mendoza Casa Agricola
- Priorato de Razamonde
- Rodríguez de Vera
- Rosario Vera
- Senorio de Barahonda
- Terra de Asorei
- Tintoralba
- Vega Sicilia
- Victoria Ordóñez
- Viñedos y bodegas Pittacum
- Xenysel
Výrobci
- Bona Mel
- Carmencita
- Casa Riera Ordeix
- Casa Santoña
- Conservas J. Vela
- Deortegas
- Gourmet Cazorla
- Ines Rosales
- Jalancina
- Javimar
- Jose Peña
- La Alacena
- La Pericana de Muro
- Mañan
- Masia El Altet
- Montesinos
- Ortiz
- Panaderia Jesus
- Panaderia Obando
- Peix de Santa Pola
- Peñafría
- Perello
- Portomar
- Ruchey
- Saula
- Sotavento
- Turron 1880
- Valliser
- Vega Sotuelamos