Doprava ZDARMA od 3 000 Kč!

Torresilo

Kód: 16209
1 042 Kč / ks
Skladem (>12 ks)
Můžeme doručit do:
11.12.2025

Detailní informace

Předkrmy
Předkrmy
Vynikající občerstvení k vínu
Sortiment
Sortiment
Nové druhy vín každý měsíc
Spolehlivé doručení
Spolehlivé doručení
Zdarma při nákupu nad 2000 Kč!

Detailní popis produktu

Torresilo je víno, které nejlépe odráží dokonalý charakter nejlepšího vína vinařství. Je to víno z unikátních terroir, smíchané podle starého zvyku dosahování kvality mícháním hroznů z různých vysoce kvalitních parcel. Smíchané z více než tuctu malých parcel, přičemž některé vinice jsou staré přes 100 let a existovaly před révokazem a přinášely nízké výnosy z vysokohorských oblastí. Tmavě intenzivní třešňově červená barva je čistá a zářivá s intenzivními komplexními aromaty. Nechte víno otevřít se a nadechnout, aby se maximálně projevily tóny zralého tmavého ovoce (švestky), koření (muškátový oříšek) a balzamikových tónů propojených s jemnými praženými aromaty. Na patře je hluboké, hedvábné, dobře vyvážené s dobrým tělem se zralým ovocem a mineralitou. Dlouhotrvající s vynikající kyselinou, čistými hedvábnými zralými tříslovinami, které se časem vyhladí. Trvalé a lákavé víno. Skvělý příklad elegantního ročníku s dobrou schopností zrání.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené víno
EAN: 8437003294143
Druh: Červené víno
Objem: 750ml
Obsah alkoholu: 14,5%
Odrůda: 100% Tinto Fino
Teplota podávání: 14-16°C
Vinařská oblast: D.O. Ribera del Duero

Cillar de Silos je poctou mnichovi, který historicky převzal správu kláštera Silos, známého jako Cillero. Jeho úkolem bylo organizovat spíž neboli cillero s vínem a potravinami nezbytnými pro každodenní život řeholních mnichů. Podle tradice se zásoby vína pro klášter Silos v 16. století vyráběly v Quintana del Pidio. Jako důkaz této historické skutečnosti, která svědčí o vinařském dědictví města, zvolila rodina Aragón García zvučný název Cillar de Silos pro označení svých vín a vinařství. Jako svědek historie má Cillar de Silos také podzemní vinařství z konce 16. století. Přirozené vlhkostní a teplotní podmínky (mezi 11,5 °C a 12 °C) jsou konstantní po celý rok a jsou ideální pro to, aby vína dokončila proces zrání v lahvi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz.